Event 'Geld om te groeien' groot succes

Beleggers en groei-ondernemers enthousiast
Ruim 100 investeerders en ondernemers met groeiambities waren op donderdag 30 juni te gast in het Experience Centre van Dutch Network Group. Het event ‘Geld om te groeien’ in samenwerking met financieringsplatform Voordegroei bleek een groot succes.

Ondernemers en investeerders werden geïnformeerd over de veranderende wereld van financiering en de mogelijkheden van crowdfunding. Er werd met name gesproken over het koppelen van veelbelovende mkb-bedrijven aan investeerders die op zoek zijn naar rendement.

Sneller, efficiënter, transparanter en leuker
Na een welkomstwoord van Vera van Kesteren (Founder & Managing Partner Voordegroei) vertelde Pim Betist (crowdfunding pionier & ondernemer) over de ontwikkeling van crowdfunding. “Het is een snel groeiende vorm van financiering, maar nog altijd relatief klein in vergelijking met bancaire financiering. Toch is crowdfunding sneller, efficiënter, transparanter en leuker”, aldus Betist die nauw betrokken is bij het succesvolle crowdfundingproject The Ocean Cleanup. “Er komen steeds meer serieuze crowdfundingplatformen en de markt gaat zich verder professionaliseren”, aldus Betist.

Bal bij de ondernemer
Ook Roeland van Dijk (specialist directe financiering) sprak over een veelbelovende markt, waar nog meer durf en lef nodig is om in de toekomst te kunnen zeggen: “Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand kwam die dat niet wist.” Van Dijk wees op het feit dat Nederland het hoogste afwijzingspercentage in Europa heeft op het gebied van financiering. “In de toekomst gaat de ondernemer zelf bepalen door wie hij gefinancierd wil worden. Hij bepaalt wie inzicht krijgt in zijn dossier. Als ondernemer is het heel belangrijk je goed te presenteren. Je moet in één keer het goede verhaal vertellen, want je krijgt geen tweede kans.”

Voordegroei
Ivo Feeke (mede-oprichter Voordegroei) vertelde vervolgens over de doelen en werking van het financieringsplatform Voordegroei. “Onze ambitie is om het mkb vooruit te helpen en het voor beleggers mogelijk te maken te investeren in het topsegment van het mkb.” Hij benadrukte dat een goede screening daarbij van groot belang is en vertelde over drie geslaagde projecten op Voordegroei sinds de start van het platform in februari 2016. 

Pitches
Daarna was het de beurt aan Thijs Bouvy (De Verzekeringsrealist) en Willem Overbosch (De Zaak) om te vertellen over hun lopende campagnes op Voordegroei en investeerders in de zaal te overtuigen van hun ambities. “Wij zijn allemaal vakidioten”, sprak Bouvy. “We hebben echte klantfocus. Dat vinden we leuk, dat vinden we belangrijk.” Overbosch vertelde over de kracht van zijn platform De Zaak en de plannen om nog meer ondernemers vooruit te helpen via digitale hulpmiddelen. “We willen van 4.000 naar 20.000 klanten met ‘de runkeeper voor ondernemers’. Want ondernemen gaat ook over realistische doelen stellen, gecoacht worden en vooral inzicht krijgen in je eigen gedrag. Met de data die we hebben kunnen we ondernemers naar voren laten kijken en helpen met hun groei.”

Beide ondernemers zijn op zoek naar 500.000 euro tegen een rendement van 7,2 procent. Bekijk de volledige proposities op Voordegroei.

Dutch Network Group
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Spaklerweg 53
1114 AE Amsterdam
Tel: 088 652 00 58

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
Deze website maakt gebruik van cookies
http://www.mkbservicedesk.nl/3492/onze-leveringsvoorwaarden.htm
Meer informatie
Deze melding sluiten
dng