90% van alles is crap

Eventverslag van Content Marketing Fast Forward
Een gedurfd statement van Doug Kessler om afgelopen dinsdag het Content Marketing Fast Forward event in Amsterdam mee te openen, maar helaas helemaal waar. Content is al een paar jaar hot en is steeds vaker onderdeel van de marketingstrategie.

Door de toenemende mate van interesse en daarmee een groter marketingbudget lijken KPI’s te bestaan uit het aantal posts in plaats van de mate van interactie en de vraag of de doelgroep er echt mee geholpen is.

 

Van kwantiteit naar kwaliteit

Gelukkig zien we steeds vaker de verschuiving naar kwaliteit. Een mooi voorbeeld hiervan vind ik de case van Schneider Electric. The man in charge Giuseppe Caltabiano sprak over “Big Rocks”. Een strategie die hij volgt waarbij de focus ligt op elke 3 tot 6 maanden 1 onwijs goed stuk te produceren. Dit kan een industrie insight, trend forecast of onderzoek zijn. De content is voor een zeer specifieke doelgroep geschreven, heeft de diepgang van een goed boek en wordt via meerdere kanalen verspreid. Nog een mooi voorbeeld vind ik Bart’s Fish Tales. Een Nederlandse onderneming die duurzame visproducten verkoopt. Sinds de start maken ze video's van 15 seconden waarin ze visrecepten bereiden. De content is zo goed dat Jamie Oliver heeft gevraagd of hij het via zijn FoodTube kanaal mag delen.

 

De Sweet Spot

Joe Pulizzi van het Contentmarketing Insitute verzorgde het slotwoord en sprak over de “Sweet Spot”. Dit is het gebied waar de interesse van de klant en de expertise van het bedrijf elkaar raken. Waarbij dit niet altijd op het eigen platform hoeft te liggen. Als ik dat hoor ben ik trots op onze eigen MKB Servicedesk waar al 10 jaar lang op basis van binnenkomende ondernemersvragen content word geschreven. De focus op de Sweet spot heeft ervoor gezorgd dat zelfs een handjevol stukken uit 2006 nog steeds maandelijks honderden ondernemers vooruit helpen.

 

Learnings 

De drie belangrijkste lessen die ik dit jaar uit het event haal zijn:

  1. Neem de tijd om pareltjes van content te produceren en distribueer ze strategisch

  2. Verplaats je altijd in de doelgroep, schrijf niet over wat jij wilt delen maar wat je doelgroep wilt horen

  3. Content kan altijd beter. Vraag feedback, doe benchmarks en leer van elkaar

 

Volgend jaar organiseren AJ Huisman en Bert van Loon alweer de 6e editie van het CMFF event. Persoonlijk hoop ik dat we er dan samen voor gezorgd hebben dat er minder crap en meer pareltjes van content gepubliceerd zijn.


Ps. De foto bij deze post is van de film Killdozer uit 1974. Volgens Doug Kessler een iconisch stukje “crap” en volledig te bewonderen op Youtube.

Dutch Network Group
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9A
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 58

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
Deze website maakt gebruik van cookies
http://www.mkbservicedesk.nl/3492/onze-leveringsvoorwaarden.htm
Meer informatie
Deze melding sluiten
dng