Onderzoek naar koffie op de zaak

Een onderzoek uitgevoerd in samenwerking met PerTazza
Koffie en de werkvloer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dutch Network Group heeft in samenwerking met koffieleverancier PerTazza onderzocht wat ondernemers belangrijk vinden aan koffie op de werkvloer.

Middels een enquête hebben 392 ondernemers hun mening gegeven over de koffie binnen hun bedrijf. Lees hieronder de samenvatting van de onderzoeksresultaten.

Koffie op de werkvloer krijgt een dikke voldoende

Gemiddeld beoordeelt de mkb-ondernemer koffie op de werkvloer met een 7,4. De waardering voor de koffie is afhankelijk van de koffiesoort die geschonken wordt. Koffiecapsules worden het hoogst gewaardeerd (8) en gevriesdroogde koffie valt het minst in de smaak (6,2).

 

Opvallend is dat hoe meer werknemers een bedrijf heeft, hoe minder tevreden ondernemers zijn over de koffie die wordt geschonken. Ondernemers met meer dan vijftig werknemers geven hun koffie gemiddeld een 6,3 en ondernemers met maximaal vier medewerkers beoordelen hun kop koffie met een 7,8.

 

Ondernemers vinden dat het serveren van goede koffie aan (potentiële) klanten bijdraagt aan het uitstralen van kwaliteit. Toch zijn ondernemers over het algemeen niet bereid om meer dan 9 cent per kop extra te betalen voor betere koffie. Nu denken de meeste ondernemers maximaal 20 cent per kop koffie te betalen.

 

Als meest belangrijke aan koffie op de werkvloer worden de volgende drie punten door ondernemers aangegeven:

  1. Goede smaak
  2. Duurzaamheid
  3. Service bij onderhoud van het apparaat

 

Je kunt het volledige onderzoeksrapport hieronder downloaden.

Heb jij ook een product dan wel dienst die jij graag bij ondernemers onder de aandacht wilt brengen? En wil je je doelgroep (ondernemers) leren kennen of weten wat er speelt in ondernemend Nederland door middel van een onderzoek? Neem dan contact op met Dutch Network Group.
 

Downloads

Dutch Network Group
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9A
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 58

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
Deze website maakt gebruik van cookies
http://www.mkbservicedesk.nl/3492/onze-leveringsvoorwaarden.htm
Meer informatie
Deze melding sluiten
dng