Willem Overbosch

"In ieder mens schuilt een ondernemer"
Met Dutch Network Goup, het mediabedrijf waaronder de titels De Zaak, MKB Servicedesk en ZZP Servicedesk vallen, wil Overbosch huidige en toekomstige generaties ondernemers inspireren, ondersteunen, opleiden en vooruit helpen. Niet alleen in Nederland, maar ook voorbij onze landsgrenzen. Dutch Network Group telt inmiddels 35 werknemers. Overbosch zit altijd vol energie en idee├źn om ondernemerschap actief te stimuleren. Dit doet hij door lezingen, trainingen en workshops te geven en door adviesopdrachten uit te voeren voor de overheid en het bedrijfsleven. Zijn presentaties zijn interactief en hij gaat de dialoog met de zaal aan.

Rabobank: "Willem neemt (jonge) ondernemers op enthousiaste wijze mee en stimuleert hen om over zichzelf na te denken en hun ondernemerschap/onderneming goed neer te zetten."

Korte bio van Willem Overbosch

Spreker Willem Overbosch (1973) is in 1997 na een studie Economie aan de Universiteit in Maastricht als management trainee aan de slag gegaan bij ExxonMobil. Na drie jaar heeft hij zijn baan daar opgezegd om een jaar door Australië en Nieuw Zeeland te reizen. Toen hij in 2001 terugkwam in Nederland wilde hij graag in het MKB aan de slag,  Hij startte bij Informore, een klein (10 FTE), maar heel innovief IT-bedrijf dat oplossingen voor logistiek- en ketenmanagement maakt.


In 2003 begon het ondernemerschap te lonken en vroeg Willem zijn baas of hij zich in mocht kopen in het bedrijf. Het antwoord was ‘nee’. Waarop Willem zei: ‘Oké dan ga ik het zelf doen’.

Als beginnende ondernemer ontdekte Willem dat hij met veel vragen zat waar hij niet makkelijk een antwoord op kon vinden. Hij zag een gat in de markt en heeft in 2005 MKB Servicedesk opgericht, een platform waar ondernemers antwoord kunnen vinden op al hun vragen, over bijvoorbeeld personeel, financiering, juridische zaken

Daarna ging het balletje hard rollen. Na MKB Servicedesk richtte Willem andere succesvolle titels op. In 2013 heeft hij ondernemerstijdschrift De Zaak overgenomen. Door deze overname is het bereik vergroot naar 500.0000 ondernemers per maand. En sinds april 2014 is daar ook de ZZP Servicedesk bijgekomen.

Met Dutch Network Goup, het mediabedrijf waaronder de titels De Zaak, MKB Servicedesk en ZZP Servicedesk vallen, wil Overbosch huidige en toekomstige generaties ondernemers inspireren, ondersteunen, opleiden en vooruit helpen. Niet alleen in Nederland, maar ook voorbij onze landsgrenzen. Dutch Network Group telt inmiddels 35 werknemers.

De rode draad in de carrière van Overbosch is dat hij zich inzet om anderen te inspireren. Hij helpt anderen het ondernemersavontuur aan te gaan en zo snel mogelijk hun ondernemersdoelen te bereiken.

Overbosch zit altijd vol energie en ideeën om ondernemerschap actief te stimuleren. Dit doet hij door lezingen, trainingen en workshops te geven en door adviesopdrachten uit te voeren voor de overheid en het bedrijfsleven. Zijn presentaties zijn interactief en hij gaat de dialoog met de zaal aan.  

‘In ieder mens schuilt een ondernemer’, dat is zijn credo.


Ervaringen met starters

Willem Overbosch is vanuit zijn bedrijf MKB Servicedesk betrokken bij de opzet en de ontwikkeling van het concept The Next Entrepreneur. Tevens is hij uitgever van de op (startende) ondernemers georiënteerde boekenreeks ‘Eerste hulp bij’. Vanuit zijn ervaring heeft hij binnen deze reeks een bijdrage geleverd aan titels als ‘Eerst hulp bij Online ondernemen’, ‘Financiering’, ‘Social Media’, ‘Internationaal ondernemen’ en nu ism de Rabobank ‘Eerste hulp bij Starten’.

Ook is Overbosch actief betrokken bij de Stichting Jong Ondernemen en was hij afgelopen jaar onderdeel van de vakjury van De Nationale Finale, een verkiezing voor studentbedrijven. Hij is veelvuldig als expert op het MKB gebied, te horen bij het radioprogramma ‘BNR zakendoen met...’, waarin hij actuele vragen omtrent (o.a. startend) ondernemerschap beantwoordt.

 

Doelgroep

The Next Entrepreneur Masterclass is voor alle (oriënterende) startende ondernemers met (concrete plannen voor) een eigen bedrijf. Voor ondernemers (in spé) nog de nodige vragen hebben. En voor ambitieuze ondernemers die op zoek zijn naar tips en kansen om de start tot een succes te maken. Voor ondernemers die aan de hand van ervaringen van collega-starters willen weten hoe zij ervoor of gestart zijn vanaf 2012 of van plan zijn dit te doen in 2015. 

Reactie deelnemer: "Zeer inspirerende avond, goede gastspreker die Willem!"

Deelname kan voor de starters veel opleveren. Door deel te nemen aan het kennistraject vergroten zij de kans van slagen van hun onderneming. En door deel te nemen aan de verkiezing van The Next Entrepreneur maken zij kans op landelijke bekendheid en maar liefst 12.500 euro startkapitaal!

 

Wil je meer informatie over Willem Overbosch?  

Milou Muiser helpt je graag verder via  +31 6 249 03 776

milou@dutchnetworkgroup.com

Dutch Network Group
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9A
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 58

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
Deze website maakt gebruik van cookies
http://www.mkbservicedesk.nl/3492/onze-leveringsvoorwaarden.htm
Meer informatie
Deze melding sluiten
dng