Toename overwerk in het MKB

Broodjes eten favoriet tijdens overwerken
Utrecht, 26-06-2015 – In het MKB wordt dit jaar meer en langer overgewerkt door ondernemers en hun personeel dan vorig jaar. Daarbij wordt vaak ook een maaltijd genuttigd op kantoor. Eten bestellen is het meest populair.

Deze inzichten komen uit recent online onderzoek van De Zaak en MKB Servicedesk in opdracht van Ziggo. Ruim 250 ondernemers vulden onlangs het ‘Overwerk- en eetonderzoek’ in, waarbij werd gevraagd naar het overwerkgedrag van ondernemers en hun medewerkers, en hoe daarbij met het eetmoment wordt omgegaan.

Zestig procent van de respondenten gaf aan dat er meer wordt overgewerkt dan in 2014. Bij de helft van de ondernemers werkt het personeel één tot twee keer per maand over. Bij nog eens een kwart zeker wel één keer per week. Bij ongeveer een vijfde van de bedrijven wordt nooit overgewerkt door medewerkers, en bij een kleine groep zelfs elke dag. 

Eten op kantoor

Op de vraag of er gegeten wordt op kantoor antwoordde 40 procent met positief, 35 procent met soms en 25 procent negatief. Veel ondernemers bestellen een maaltijd, of halen deze af, om de productiviteit van medewerkers te verhogen en als beloning voor het harde werk. In mindere mate komt het voor dat men eten van huis meeneemt of dat er wordt gekookt op kantoor. 

Broodjes favoriet

Opvallend is dat 70 procent van de MKB-ondernemers de maaltijd nog altijd telefonisch bestelt, tegenover 23 procent via een computer, en nog maar 7 procent via een smartphone app. De pizza is populair (17%), net als patat en snacks, maar toch kiest het overgrote deel (30%) voor een maaltijd bestaande uit broodjes. Een klein deel gaat voor een gezonde maaltijd. Surinaams, sushi en Hollandse pot worden ook regelmatig genoemd.

Gratis maaltijden

Komende week geeft Ziggo duizend gratis maaltijden van Thuisbezorgd.nl weg aan overwerkende MKB’ers, in het kader van een reclamecampagne. Tim Wolff, Directeur Marketing bij Ziggo (zakelijke markt) zegt hierover: “Het MKB is de motor van onze Nederlandse economie. Die motor houden we graag draaiende. Vandaar dat we het MKB een steuntje in de rug willen geven, en hen voorzien van de nodige brandstof met deze ludieke actie.” 

MKB’ers kunnen vanaf maandag 29 juni op www.ziggo.nl/overwerken een gratis maaltijdcode t.w.v. € 20,- aanvragen.
 

Meer informatie


Ook een ondernemersonderzoek laten uitvoeren door Dutch Network Group?

Wil jij ook een onderzoek doen onder ondernemers? We schakelen snel en hebben een bereik 700.000 ondernemers per maand. Neem contact op met een van onze Account Managers voor de mogelijkheden.

Dutch Network Group
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Spaklerweg 53
1114 AE Amsterdam
Tel: 088 652 00 58

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
Deze website maakt gebruik van cookies
http://www.mkbservicedesk.nl/3492/onze-leveringsvoorwaarden.htm
Meer informatie
Deze melding sluiten
dng